ALPMA lanceert nieuwe merknaam VeganoProt®

ALPMA heeft officieel de – VeganoProt® – gelanceerd, haar nieuwe lijn voor Vegan Protein Diversity.

Plantaardig voedsel is in opmars en deze trend wordt weerspiegeld in de toegenomen populariteit van veganistische alternatieven voor kaas, yoghurt en melk. Uit een onderzoek van Mintel blijkt dat consumenten steeds meer openstaan ​​voor alternatieve producten, wat resulteert in een golf van innovatie in plantaardig voedsel.

Zo is in de afgelopen drie jaar het aantal nieuwe veganistische kazen dat wereldwijd is gelanceerd, met gemiddeld 17 procent op jaarbasis toegenomen. Deze groei wordt gedreven door landen als Duitsland, de Verenigde Staten en Canada, waar de grootste zuivelfabrieken de markt hebben betreden om plantaardige varianten te lanceren onder hun bekende merken.

ALPMA werkt al heel lang met plantaardige eiwitten, zoals die van erwten en plantaardig zetmeel. Nu worden deze activiteiten samengebracht onder de merknaam VeganoProt®. Deze nieuwe lijn ondersteunt een diversiteit aan veganistische eiwitten – of het nu gaat om zetmeel of olieplanten of eiwitten die zijn verkregen door fermentatie.

Dus, ongeacht het type eiwit, ALPMA levert apparatuur op maat voor het produceren van plantaardige producten. De bewezen procestechnologie van ALPMA en de daaruit voortvloeiende verbeterde smaak van deze plantaardige producten maken ze aantrekkelijker en handiger voor de consument.

Lees meer over de plantaardige apparatuur van ALPMA