De Zilveren Bal: Bedankt voor een geweldige avond!

Woensdag 16 maart was een goed gevulde Elfstedenhal het decor voor spectaculaire sprintwedstrijden, waarbij een mooie mix van nationale en internationale topschaatsers samen met een enthousiast publiek de ingrediënten waren voor een heerlijke avond sprinten. Met veel enthousiasme kijken we terug op de eerste editie van de VIP Lounge op het middenterrein.

Wietze kijkt, als trotse voorzitter stichtingsbestuur, terug op een zeer succesvolle editie waarin met de indrukwekkende inzet van de directie grote stappen voorwaarts zijn gezet. Het waren de Nederlandse dames die de hele avond de touwtjes in handen hadden. In iedere ronde waren Femke Kok, Dione Voskamp en Anna Boersma de drie snelste over 100 meter. In de finale trok Dione Voskamp, met een tijd van 10.50, aan het langste eind. Bij de mannen was het Ronald Mulder, die tijdens De Zilveren Bal afscheid nam van de schaatswereld, die de snelste tijd noteerde in de eerste ronde. Hij strandde in de halve finale, waarin de Noor Magnussen en de Italianen Rosanelli en Nenzi hem te snel af waren. In de finale wist Magnussen de Italianen te kloppen en pakte de overwinning. Namens de organisatie feliciteren wij Dione Voskamp en Bjørn Magnussen met de winst!

Wij hopen dat u genoten heeft van deze nieuwe opzet, van de sfeer en aankleding en de gezelligheid voor en na de wedstrijd. Wij willen nogmaals alle gasten bedanken voor jullie aanwezigheid. De officiële aftermovie van De Zilveren Bal 2022 staat online, mocht u deze nog niet gezien hebben klik dan op hieronder om deze te bekijken. Het enthousiasme van het publiek, de schaatsers en sponsoren geeft ons energie om al vooruit te kijken naar een volgende editie van De Zilveren Bal. Traditiegetrouw willen wij de knallende seizoensafsluiter zijn. Zodra de internationale kalender bekend is zullen wij onze plek innemen in de kalender en we zien jou dan graag weer terug bij ‘s werelds snelste schaatsshow!